2015. július 29., szerda

FITT-CHIPS

Az életmódváltás következtében többféle étel is hiányzik az étrendemből. Nem véletlenül írok ételt és nem táplálékot. Ezek azok a készítmények, amelyek kalóriában és nem túl hasznos összetevőkben gazdagok (ízfokozók és egyéb műanyagok), viszont semmi hasznos tápanyag nincs bennük, amivel a szervezetem jól tudna lakni. Ezek közé tartozik a chips is. Bevallom, az első időkben egyáltalán nem hiányzott, de újabban többször azon kaptam magam, hogy megkívántam. Így azt gondolom, hogy nem volt a véletlen műve, amikor a netes bolyongásaim alkalmával szembejött velem ez az ötlet: cukkini chips. Gyors, finom, egészséges. Én magában is, de fokhagymás-joghurtos mártogatóssal is szívesen eszem. A recept pedig végtelenül egyszerű:

  1. Megmosom és vékonyan felkarikázom a cukkinit.
  2. Papírkéztörlőkkel leitatom róluk a nedvességet (ezt a lépést elfelejtettem fotózni).
  3. Egy tálban megforgatom a szeleteket olívaolajjal, és tetszés szerinti fűszerekkel. Só, bors, fokhagyma, pirospaprika, bármi kerülhet rájuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolom a szeleteket és előmelegített sütőben 200 fokon addig sütöm őket, amíg ropogósak nem lesznek.

 
 
   


Próbáljátok ki és fogyasszátok egészséggel! Ha van kedvetek, a kész műveket fotózzátok és jelöljétek a #cukkinichips hashtaggel, hogy lássam őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése